Portify

Image Widget

Video Widget

Ruskensnusk [def]:
En pærevælling af simple ingredienser i en gryde.
Billigt, velsmagende mad med masser af dejlige krydderier.
Genre inden for madlavning benyttet af gastronomiske
fattigrøve.
Nemt og sundt.

Find Us On Facebook

Popular Posts


Denne skønne og hurtige ruskensnusk appellerer til den eventyrnysgerrige tunge, da den bitre og stærke chili pickle vil træde igennem. Hvis du ikke bryder dig om chili pickle, eller ikke er voldsom eventyrlysten, kan denne ret sagtens spises uden. Chili pickle er meget stærk, så vær forsigtig når du bruger den, og smag dig frem. 

Hvad er chilli pickle?

De grønne chilier er blevet syltet med sennep, gurkemeje, eddike og fennikel og har en hel vidunderlig syltet bitter og stærk smag. Jeg har ikke kastet mig ud i selv at sylte, så jeg køber mine i en krukke hos Wajid, som er en Pakistansk købmand på Toftgårdsplads i Valby, men kig efter dem i etniske supermarkeder og kiosker. Alternativt kan chili pickles også købes på nettet.



Denne ret indeholder ikke kød, og du kan som sagt selv variere hvor stærk du synes den skal være. Derudover har jeg brugt Thailandsk gul karry pasta og østerssauce. Jeg holder af at købe karry pasta i store bøtter, men du kan også købe gul karry pasta i små størrelser i almindelige supermarkeder. Østerssauce kan købes i supermarkeder som Føtex, Kvickly eller Super Brugsen.

Opskrift på ruskensnusk med chili pickle og gul karry

Tid: 20 minutter Personer: 2 sultne voksne Pris: ca 30 kr

Ingredienser:

2 løg
1 rød peber
1 æble
champignoner 
broccoli
blomkål

(Mængden af champignoner, broccoli og blomkål justeres efter mængden af munde)


Krydderier og saucer

2-3 fed hvidløg knuste
1 skvæt Østerssauce
1-2 spsk Thailandsk gul karrypasta
2 tsk stødt koriander
salt og peber
1-2 spsk chili pickle (pas på! Den er stærk)
alternativt til chili pickle: 1 tsk stærk cayenne eller chili for at vække tungen.

Sådan gør du:

Skær alle grøntsager i mundrette stykker. Start med at opvarme olien i en gryde sammen med den gule karrypasta. Tilføj herefter løgene, sauter dem lidt og tilføj så resten af grøntsagerne. Tilføj kroiander, salt og peber og hvidløg. Rør rundt. Tilføj østerssauce og ca en halv liter vand. Tilføj til sidst chili pickle. Spis retten med ris hvis du synes den er for stærk og/eller med friske agurkeskiver.

Velbekommen

0 comments